Merkure, 23 Shtator 2020
Login | Mail

INSTITUTI PËR RUAJTJEN E NATYRËS NË SHQIPËRI

Njoftime

Ekosistem Inovativ të menaxhimit të mbetjeve

01 Korrik 2020

Bashkëpunimi i 4 vendeve të rajonit për krijimin e një Ekosistemi Inovativ të menaxhimit të mbetjeve - Projekti S.W.A.N, i...

Udhëzime për të kontribuar në Ditarin e Natyrës

09 Qershor 2020

Instituti për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri mirëpret artikuj të ndryshëm të cilët ju dëshironi t’i publikoni në Ditarin e...

Fuqizimi i kontributit të sektorit të shoqërisë civile në negociatat për anëtarësimin në BE për Kapitullin 27

27 Maj 2020

Fuqizimi i kontributit të sektorit të shoqërisë civile në negociatat për anëtarësimin në BE për Kapitullin 27” Hyrje Rrugëtimi...

Thirrje shkollave për veprim

18 Dhjetor 2019

“Thirrje shkollave për veprim” është nisma e projektit ACAP drejtuar për të gjitha shkollat e rrethit të Vlorës, Beratit dhe...

ipa

                         csm logo 0c8a4cdd39          blueland
     ProjektiAdvokacise

Na kontaktoni

facebookwebmailgooglemap
Divjakë 2 Shkurt 2015 - Në kuadër të projektit “Ruajtja e Pelikanit Dalmatian dhe programit të menaxhimimit të ligatinave në Mesdhe-Karavasta, Shqipëri”, u prezantua Draft Plani i Menaxhimit të Mbetjeve të Ngurta në Parkun Kombëtar Divjakë-Karavasta. Gjatë takimit pati shumë diskutime të frutshme për proçesin nga të pranishmit. Në takim merrnin pjesë përfaqësues të pushtetit vendor, Ministrisë së Mjedisit, peshkatarë të zonës, grupet…
Divjakë 2 Shkurt 2015 - 2 Shkurti i çdo viti është shpallur  si “Dita Botërore e Ligatinave”; kjo ditë shënon datën e miratimit të Konventës për Ligatinat në 2 Shkurt 1971 në qytetin Iranian të Ramsar-it. Ligatinat ose sistemet e “tokave të lagura”, janë sipërfaqe ujore të përhershme ose përkohshme deri në 6 metra thellësi, dhe përbëjnë një ekosistem mjaft…
Tiranë 21 Mars 2015 - Me rastin e Ditës Botërore të Ujit (22 Mars 2015), Instituti për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri, INCA, në bashkëpunim me Rrjetin për Mbrojtjen e Natyrës si dhe i mbështetur nga projektet SENiOR-A (Mbështeteje për Organizatat mjedisore të Shoqërisë Civile në Shqipëri) dhe DASHI (Iniciativa e Hidrocentraleve të Qëndrueshëm në Harkun Dinarik), organizoi në ambientet e…
Tiranë, 21 Mars 2015 - U zhvillua në Tiranë takimi i parë i Rrjetit për Mbrojtjen e Natyrës për vitin 2015. Tashmë mbledhjet në rrjet janë bërë pjesë e pa ndashme e procesit të punës së Rrjetit për Mbrojtjen e Natyrës, të cilat ndihmojnë në diskutimin e zhvillimit të punës dhe shkëmbimit të eksperiencave të përbashkëta. Kjo është mbledhja e parë…
Konicë 22 mars 2015 – Ditën e dielë përfaqësues të INCA-s u takuan në Konicë me partnerët grekë të projektit Ekomuzeumi i Lumit Vjosa (MED-INA dhe Administratën e Parkut Kombëtar të Pindosit) për të diskutuar mbi të ardhmen e Ekomuzeumit të Lumit Vjosa. Partnerët paraqitën përpjekjet e tyre në sigurimin e fondeve për vazhdimin e punës së rrjetit të Ekomuseumit. Situata…
Ditën e Enjte, datë 9 Prill 2015, përfaqësues të INCA-s pritën në një takim përfaqësues të Legambiente Itali dhe Legambiente Vlorë/Albania. Ky takim kishte si objektiv kryesor diskutimin e prioriteteve dhe mundësinë e bashkëpunimeve në të ardhmen. Midis grupeve u pa me interes bashkëpunimi në fushën e Zonave të Mbrojtura Detare, duke u bazuar edhe në eksperiencën e Legambiente Itali…
Rrjeti për Mbrojtjen e Natyrës mori pjesë në Panairin e Zonave të Mbrojtura në Gjirokastër, pjesë e Panairit Argjiro Fest_ON që u zhvillua në kuadër të Festivalit Folklorik të Gjirokastrës. Në panair u publikuan informacione dhe u zhvilluan takime për biodiversitetin dhe vlerat natyrore e mjedisore të zonave të mbrojtura, produktet e rralla të tyre që i bëjnë këtë zona burime…

Kalendari i Aktiviteteve

« September 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Partnerët e INCA-s

 

INCA në Facebook