Enjte, 28 Maj 2020
Login | Mail

INSTITUTI PËR RUAJTJEN E NATYRËS NË SHQIPËRI

Njoftime

Fuqizimi i kontributit të sektorit të shoqërisë civile në negociatat për anëtarësimin në BE për Kapitullin 27

27 Maj 2020

Fuqizimi i kontributit të sektorit të shoqërisë civile në negociatat për anëtarësimin në BE për Kapitullin 27” Hyrje Rrugëtimi...

Thirrje shkollave për veprim

18 Dhjetor 2019

“Thirrje shkollave për veprim” është nisma e projektit ACAP drejtuar për të gjitha shkollat e rrethit të Vlorës, Beratit dhe...

Open Letter by the undersigned IUCN Members to the IUCN Council

20 Tetor 2019

Open Letter by the undersigned IUCN Members to the IUCN CouncilAAO, AEnv, AGEREF/CL, ARCAS, BEES-ONG, BUND Naturschutz in Bayern, CEIDA,...

Projekti S.W.A.N

12 Qershor 2019

Projekti S.W.A.N (Platforma dixhitale për ripërdorimin e mbetjeve të ngurta për Ballkanin), bashkëfinancohet nga Programi Ndërkombetar i Bashkëpunimit Interreg V...

ipa

Na kontaktoni

facebookwebmailgooglemap
logoTë nderuar vizitorë! Instituti për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri (INCA) kërkon të japë kontributin e tij modest në përpjekjet dhe aktivitetet që zhvillohen për mbrojtjen e natyrës dhe biodiversitetit në vendin tonë, e më gjerë në rajon. Ne jemi të kënaqur që ju zgjodhët për të vizituar faqen tonë dhe jeni të mirëpritur të na kontaktoni, për çdo koment ose sugjerim qe lidhet me përmirësimin e informacionit të dhëne në këtë faqe. Faleminderit dhe punë të mbarë!

Aksione Komunitare në Zonat e Mbrojtura

Mars 2020      

-       Në kuadër të Ditës Botërore të Jetës së Egër, INCA, CELIM dhe AdRZM Berat, me mbështetjen e Projektit ACAP, dhe së bashku me shkollat "22 Tetori" dhe "Zihni Toska" të qytetit të Beratit, u organizua nje aktivitet mbi rëndësinë e ruajtjes së habitateve të egra dhe roli i tyre në natyrë.

Edhe fëmijët treguan mbi punën e tyre në lidhje me mbrojtjen e mjedist e shprehur kjo, në makete e piktura të realizuara prej tyre.

Disa prej këtyre materialeve, ata ia dhuruan Qendrës Interaktive qe gjendet prane AdRZM Berat.

---------------------

- Gëzuar Ditën Botërore të Jetës së Egër!! 

Le t’a festojmë këtë ditë me brezat e rinj të cilët duhet të mësojnë të njihen dhe ti duan organizmat e ndryshëm në ekosistemet tokësore ose ujore, në mënyrë që në një të ardhme të mund ti mbrojnë ato.

Nxënësit e shkollës Balil Pelari-Orikum, ju bashkuan nismës sonë për njohjen me disa nga speciet e Shqipërisë, në veçanti speciet e Parkut Kombëtar të Llogara-it, duke u njohur me mënyrat e monitorimit të tyre nëpërmjet kamerave kurth të vendosura në park.

-------------------------

- Edhe nxënësit e klasave më të ulëta (klasa e I dhe e II-të të shkollës Balil Pelari-Orikum), në kuadër të projektit ACAP dhe me mbështetejen e INCA, ndonëse në një moshë të vogël ku programet e tyre mësimore janë ende jo të lidhura me mjedisin përreth, bëhen pjesë e aktiviteteve lidhur me dhënien e mesazheve për natyrën, duke ndërmarrë edhe veprime konkrete si mbjellja e bimëve për ambientin ku rriten dhe mësojnë.

----------------------

- Në kuadër të Ditës Botërore të Eficensës së Energjisë (5 Mars), shkolla "Hasan Mëhilli"-Dukat, duke u mbështetur edhe në programin e fizikës, ndërtuan panelet diellore me materiale të riciklueshme, duke dhënë një shembull të një prej mënyrave pozitive të ruajtjes së energjisë dhe efektet pozitive që ajo sjell, duke zvogëluar ndikimet në mjedis.

-------------------------


- Ndonëse po përballemi me një situatë shumë të vështirë për njerëzimin lidhur me krizën e COVID-19, dhe urojmë që kjo gjëndje të mbarojë sa më shpejt dhe të mund të marrim frymë lirisht, le ti lemë pak natyrës një vend të rëndësishëm edhe në këtë situatë.

Nxënësit e shkollës “Zihni Toska”- Berat, me mësuese Blerina Mehilli Kurti në kuadër të projektit ACAP dhe me mbështetjen e INCA, edhe në këto kushte të vështira i kushtojnë sadopak rëndësi natyrës dhe edukimit mjedisor duke dhënë mesazhe të vlefshme për të, të cilat mund ti shikoni në fotot e mëposhtme. Puna e tyre ngelet gjithmonë e çmueshme dhe sapo kjo gjendje të mbarojë do të mund të rikthehemi edhe më të motivuar që ndoshta mesazhet që natyra na jep të mund të dëgjohen, pasi dhe njëherë kuptuam sa të dobët jemi nëse duam të ecim vetëm pa menduar për natyrën. Shkolla "Zihni Toska" Berat


ACAP Project-Azione Comunitaria per le Aree Protette dell’Albania

CELIM Shqipëri

COSV - Cooperazione per lo Sviluppo

AKZM Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura

Administrata Rajonale e Zonave të Mbrojtura Berat

Administrata Rajonale e Zonave te Mbrojtura Vlore

ADZM Gjirokaster


Kalendari i Aktiviteteve

« May 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Partnerët e INCA-s

 

INCA në Facebook