Enjte, 28 Maj 2020
Login | Mail

INSTITUTI PËR RUAJTJEN E NATYRËS NË SHQIPËRI

Njoftime

Fuqizimi i kontributit të sektorit të shoqërisë civile në negociatat për anëtarësimin në BE për Kapitullin 27

27 Maj 2020

Fuqizimi i kontributit të sektorit të shoqërisë civile në negociatat për anëtarësimin në BE për Kapitullin 27” Hyrje Rrugëtimi...

Thirrje shkollave për veprim

18 Dhjetor 2019

“Thirrje shkollave për veprim” është nisma e projektit ACAP drejtuar për të gjitha shkollat e rrethit të Vlorës, Beratit dhe...

Open Letter by the undersigned IUCN Members to the IUCN Council

20 Tetor 2019

Open Letter by the undersigned IUCN Members to the IUCN CouncilAAO, AEnv, AGEREF/CL, ARCAS, BEES-ONG, BUND Naturschutz in Bayern, CEIDA,...

Projekti S.W.A.N

12 Qershor 2019

Projekti S.W.A.N (Platforma dixhitale për ripërdorimin e mbetjeve të ngurta për Ballkanin), bashkëfinancohet nga Programi Ndërkombetar i Bashkëpunimit Interreg V...

ipa

Na kontaktoni

facebookwebmailgooglemap
logoTë nderuar vizitorë! Instituti për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri (INCA) kërkon të japë kontributin e tij modest në përpjekjet dhe aktivitetet që zhvillohen për mbrojtjen e natyrës dhe biodiversitetit në vendin tonë, e më gjerë në rajon. Ne jemi të kënaqur që ju zgjodhët për të vizituar faqen tonë dhe jeni të mirëpritur të na kontaktoni, për çdo koment ose sugjerim qe lidhet me përmirësimin e informacionit të dhëne në këtë faqe. Faleminderit dhe punë të mbarë!
Prill 2020      -     Gëzuar Ditën e Tokës ! Si një ditë që shërben për të dhënë alarmin për dëmet që njerëzimi i shkakton natyrës dhe gjithë elementëve të saj si dhe të reflektojë e sensibilizohet për të siguruar mbrojtjen e natyrës dhe për të siguruar një planet më të sigurt për jetesën e të gjithë diversitetit biologjik, ku përfshihet…
Mars 2020      -       Në kuadër të Ditës Botërore të Jetës së Egër, INCA, CELIM dhe AdRZM Berat, me mbështetjen e Projektit ACAP, dhe së bashku me shkollat "22 Tetori" dhe "Zihni Toska" të qytetit të Beratit, u organizua nje aktivitet mbi rëndësinë e ruajtjes së habitateve të egra dhe roli i tyre në natyrë. Edhe fëmijët treguan…
Shkurt 2020 - Gëzuar 2 Shkurtin - Ditën Botërore të Ligatinave! Ligatinat përfshijnë afër 6% të sipërfaqes së përgjithshme të globit dhe janë ndër mjediset më produktive. Shërbimet e ekosistemeve ligatinore ofrojnë edhe përfitime të mëdha ekonomike. Vlen të përmendet orizi që është një bimë e zakonshme e ligatinave, dhe shërben si ushqim bazë për më se gjysmën e njerëzimit, pastaj rreth…
Deti Mesdhe është një nga pikat e nxehta të biodiversitetit për peshkaqenë, rajat dhe kimeret në botë, me rreth 86 specie që jetojnë në ujërat e tij (47 peshkaqenë, 38 raja dhe 1 kimere), që do të thotë gati 7% e peshqve kërcor në botë. Mjerisht, Deti Mesdhe konsiderohet si një nga vendet më të rrezikshme në botë për peshkaqenë…
Ceremonia e lancimit të projektit MPA_NETWORKS u zhvillua në 4 shkurt në Marsejë. Në takim morën pjesë përfaqësues nga 10 partnerët e projektit, si dhe nga disa partnerë të asocuar dhe organizata të tjera, ku u diskutua rreth aktiviteteve të projektit dhe sinergjive që mund të nxiten rreth Mesdheut. Ata do të punojnë së bashku për të ndërtuar rrjete më…
07 Shkurt 2020 - Vlorë - Në kuadër të projektit “NGA MALET NË DET” mbështetur nga CEPF, Instituti për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri - INCA, organizoi trajnimin për OSHC dhe komunitetin mbi “Advokim për përdorimin e qëndrueshëm të burimeve natyrore dhe pjesëmarrje aktive në vendimmarrje” Projekti ka për qëllim të nxisë dhe të mundësojë një mjedis aktiv për shoqërinë civile dhe komunitetin,…
Janar 2020 - Vazhdojnë edhe gjate muajit Janar aktivitetet në kuadër të projektit ACAP - Aksione Komunitare në Zonat e Mbrojtura. - INCA në bashkëpunim me Shkollën “Hasan Mëhilli” Dukat - Vlorë, e cila ndodhet pranë Parkut Kombëtar Llogara, si dhe me mbeshtetjen e Administratës Rajonale të Zonave të Mbrojtura Vlorë, realizuan një orë edukative me temë mësimore “Pasuritë floristike dhe…

Kalendari i Aktiviteteve

« May 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Partnerët e INCA-s

 

INCA në Facebook